Hemmelig behandler løste Tønseths alvorlige problem

kopiert fra VG sporten. link.

DAVOS (VG) En mann som var på besøk i  Trondheim kan ha reddet OL-sesongen til langrennsprofilen Didrik Tønseth (26). (ble 1 Gull i OL)

 d t

4. september 2017 falt Tønseth stygt på rulleski i Italia. Hodet og hofta smalt i asfalten. Hjelmen sprakk. De syv neste ukene fikk 26-åringen vondt hver gang han forsøkte å trene. Hele OL-sesongen sto i fare.

Tønseth hadde prøvd det meste for å bli frisk, uten å lykkes. Redningen ble en hemmelig behandler.

– Det var gjort på to behandlinger. Etterpå kunne jeg trene for fullt igjen, sier Tønseth til VG.

Bakgrunn: Smalt i bakken i 50 kilometer i timen

Erfaring fra trafikkulykker

VG møter Tønseth i Sveits, hvor 26-åringen skal gå søndagens 15 kilometer i fri teknikk. Han ønsker å holde navnet på behandleren for seg selv, men forteller at det er justeringer i  kroppens stressnivå og gjennopprettelse av normal tilstand  i kroppen som har vært løsningen på problemene.

– Jeg forsøkte å lete rundt for å finne noe som kunne gjøre meg frisk. Så kom jeg i kontakt med ham gjennom noen jeg kjenner. Han har bl.a. erfaring med folk fra trafikkulykker og  idrettsskader. Han er en veldig flink kar, forteller Tønseth.

– Er du 100 prosent frisk nå?

– Når jeg presser maks, kan jeg få litt vondt. Men nå vet jeg hva jeg skal gjøre og hvem jeg skal kontakte for å fikse det. Nå føler jeg at jeg har det under kontroll. Det er veldig kjekt å slippe å bli engstelig når jeg kjenner noe. For da er det bare å ta en runde til han, så er jeg kvitt det.

Det nesten to måneder lange skadeoppholdet medførte at Tønseth mistet mye verdifull trening. Likevel sesongåpnet trønderen med en oppsiktsvekkende 2. plass på 15-kilometeren i Kuusamo for to uker siden, før han ble nummer 11 på jaktstarten.

mere om vegetative training kan du lese på denne bloggen.