Pro Cyclist fikk ny kropp med Vegetative training

9291354-rb-plus-let-fuglsang-jagter-succes-i-tour-optakt

NY GIV I NY KROPP: Dansken Jakob Fuglsang har funnet uante krefter ved hjelp av en norsk pusteteknikk.

http://www.dagbladet.no/sport/dansk-toppsyklist-fikk-ny-kropp-med-norsk-metode/60696325

Dansk toppsyklist fikk «ny kropp» med norsk metode

– Nå er han best på Astana-laget, sier treneren.

5. juni 2015 kl. 17.52

(procycling.no): Jakob Fuglsangs norske trener sier Astana-rytteren føler seg i toppslag og går inn i Tour du Suisse og Tour de France med høye ambisjoner. Inge-Jarl Clausens alternative treningsmetoder har gjort «underverker» med den danske toppsyklisten.

– Han er utrolig sterk. Jeg tror han er best på dette laget akkurat nå, sier Clausen – som akkurat er kommet hjem fra et to uker langt treningsopphold med Astana-laget på Tenerife.

Der gjorde blant andre Vincenzo Nibali, Michele Scarponi, Lars Boom og Fuglsang sine siste forberedelser før oppkjøringsrittene til Tour de France – Critérium du Dauphiné og Tour du Suisse.

– Jeg begynte som Jakobs personlige trener 25. desember i fjor og har jobbet med han så og si daglig i flere måneder nå, sier Clausen til procycling.no.

Norsk pusteteknikk
56-åringen har også flyttet til Luxembourg for å bo i nærheten av Fuglsang mens de arbeider sammen. Arbeidet kaller Clausen for SOV vegetoterapi. Dette er en holistisk metode tuftet på sammenhengen mellom kropp og skjel. Kort fortalt handler det om en selvregulering bevegelse, via pusten,  som skal frigjøre kroppen fra gamle traumer. (øke funksjonsnivået og den biologiske vitaitet for hele organismen)

En økt varer omtrent 45 minutter og skal ifølge Clausen gi større pustekapasitet, mykere biomekanikk, bedre kjørestil og mer flyt i bevegelsene. Denne formen for psykoterapi tar utgangspunkt i arbeidet til den omdiskuterte psykoanalytikeren Wilhelm Reich. Psykolog Kjell Standal ved Universitetet i Bergen har forsket og utviklet tilnærmingen videre.

– Vi bygger en helt ny kropp og ny personlighet. Dette er en norsk pustemetode som er utviklet ved i Universitetet i Bergen. Selvregyleringsbasert og opplevelses orientert Vegetoterapi,  En måte å transformere emosjonelle forstyrrelser i organismen, (undertrykt biologisk vitalitet) Noe vi alle har masser av. Det handler også om epigenetisk regenerering, bygge opp en ny organisme.  sier Clausen. Et større grunnlag for fremtidig utvikling. Dvs. at et en idrettsutvøer får en organism  med utvidet vekstpotensiale, som vil kunne prestere betydelig bedre i lang tid fremover. Metoden gir en voldsom vekst i biologisk vitalitet og kontakten til alle spontane biologiske bevegelser.

Man City og Everton
Han har 30 års erfaring med forskjellige psykoterapimetoder og 15 år med vegetoterapi. Den mangslungne treneren er også Norgesmester i judo og har vært president i Norges Squashforbund. Han har vært innom det Østeriske fotballandslaget og metodene hans er blitt testet på spillere i Premier League.

– Jeg jobbet en del i Premier League med Manchester City og Everton, og hadde suksess begge steder. Men Nord-England er ikke det hyggeligste stedet å jobbe på grunn av været. Så i mai 2013 tok jeg kontakt med Garmin. Der ble jeg hyret i tre uker og jobbet mye med Daniel Martin før Tour de France. Han vant jo en fantastisk etappe der like etter, sier Clausen.

Den spektakulære etappen til Bagnères-de-Bigorre huskes nok av det fleste. Jakob Fuglsang husker etappen spesielt godt. Han tapte nemlig spurten mot Daniel Martin.

– Jeg tok kontakt med Jakob, og vi ble enige om å gjøre en test over fem dager. Jakob har lenge slitt med en vond sene på utsiden av venstre ben. Etter noen sessions fikk han åpnet opp nervesystemet som holder på plass det muskulære i benet. Dette var første gang på mange år at han følte seg helt restituert.

Etter det ble Clausen invitert til å være med Fuglsang på Astanas treningssamling i spanske Calpe, og siden den gang har dansken økt pustekapasitet med 10-15 prosent, gått ned i vekt og «forynget» seg med flere år, ifølge Clausen.  

– På denne tiden i fjor så Jakob ut som han var i midten 30-årene. Nå ser det ut som han er i midten av 20-årene. Han er vakker å se på om dagen, sier treneren euforisk.

jakob  permie ut rio

Jakob Fuglsang ,left. Olympic Silver medal Rio 2016 Road race Cycling

Medisinsk apparat er livredde

Astana-lagets Tour de France-tropp er akkurat ferdig med et 14 dager langt høydeopphold på Mount Teide på Tenerife. WorldTour-laget er kasakhstansk registret, men har en nokså stor italiensk kohort sentrert rundt regjerende Tour de France-mester Vincenzo Nibali.

Nibalis mangeårige trener, Paolo Slongo, har også reagert på de mentale og fysiske endringene hos Fuglsang.

Gått ned i vekt

Fuglsang har vært en sterk skikkelse for Astana så langt denne sesongen. Han figurerte i toppen på sammenlagtlisten både Tour of Oman og Paris-Nice. Han var også lagets fremste rytter i Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

 

jakob mage pf 14

Jakob Fuglsang(right), Belly out, better breathing, Paris Nice 2015

 

Clausen er ikke i tvil om at Fuglsang vil være langt fremme i Tour du Suisse, der dansken har sett seg ut den tredje etappen. I Tour de France, der han ble sjuendemann i 2013, håper han å få en fri rolle, forteller Clausen. Under samlingen på Teide kunne han slå fast at treningselven var en av sterkeste.

– I en av testene de hadde i bakkene prøvde Scarponi og Nibali å kjøre i fra Jakob. Og de hadde ikke sjans. Det viser at vi har fjernet det historiske stresset i bekkenet hans. Beinbevegelsen er blitt så mye lettere. Det er som at det har kommet smør inn i hoftene hans, utroper Clausen entusiastisk.

 

– Vi har også sett på fettfordelingen hans, som igjen henger sammen med hormonbalansen i kroppen og relasjons erfaringer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s