HJERTE STANS OG TOPPIDRETT

Screenshot 2020-03-04 at 09.39.44

Kunne Sondre Turvoll Fosslis hjertestans enkelt vært unngått?

Mitt navn er Inge Jarl Clausen. Jeg er Norsk og bor i Bayern, Tyskland.

Kanskje Skinorge trenger å få litt ny input om hvordan man kan avvikle belastninger/stress som kan føre til hjertestans og/eller andre vegetative forstyrrelser.

I følge landslagslegen var det ikke funnet noen feil på Sondres hjerte ved tidligere undersøkelser. Legen sier også at han ikke vet hvordan det er mulig å unngå det som hendte og han skulle gjerne vist hvordan?

For meg er hovedproblemet at legevitenskapen her er reduktionistiisk. De leter etter feil i hjerte når det i virkeligheten er helt andre virkningsmekanismer som har ledet til “skaden”.

Med det mener jeg f.eks. hvordan relasjonserfaringer, reisestress, emotionale belastninger, trening og konkurranser, tidligere skader, understrykt sinne, bekymringer osv. setter spor/lagres i organismen og som over tid kan bygge opp en indre spenningstilstand som legger grunnlaget for en mulig hjertestans (et vegetativt system i ubalanse – en vegetative motsetning løses ut som en vegetative kompensasjon som feks. hjertestans) Utholdenhets idretter er særlig utsatt for dette.

Spørsmålet er om det finnes noen vitenskap/metode som har erfaring med å gjennopprette normal tilstand/biologisk vitalitet – vegetative normalisering ?

Ja det gjør det. En tradisjon fra Bergen har +60 års erfaring med å normaliserer de Vegetative prosesser/funksjoner. (Selvreguleringsbasert og Opplevelses Orientert Vegetoterapi) (Godkjent av Helsevesenet med refusjons) En metode som starter å avvikle aktuelt stress og historiske oppbyggde spenningstilstander og forstyrrelser i organismens adaptive fysiologiske funksjonsnivå.

Tilpasset sport kaller jeg det Vegetative training.

Dette gjøres ved at utøveren selv , (uten bruk av berøring, nedisiner, maskiner og mye snakk) aktiverer/aksellerer selv-regulerings prosesser. En session tar ca 30-45min og kan enkelt utføres selv. Dvs at det er mulig å jevnlig sørge for at organismen kommer mer eller mindre i normal tilstand.

Benyttet av Petter Northug, Henrik Ingebrigtsen og utøvere i PL.,Laliga, ATP, NBA, Tour de France, Ultraman mm.

Her noen linker.

https://vegetativetraining.wordpress.com/…/a-new-paradigm-…/

https://vegetativetraining.wordpress.com/in-real-time-reor…/

https://vegetativetraining.wordpress.com/…/what-is-vegetat…/

https://vegetativetraining.wordpress.com/outdated-medical-…/

Jeg sender deg gode tanker her fra Bayern, Tyskland.